- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק סע"ש 3526-01-12
|
סע"ש בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו |
3526-01-12
29.1.2013 |
|
בפני : שמואל טננבוים סגן נשיא |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: חיים וינר |
: 1. שרקון בן עמי רוזנבוים אשר-משרד עו"ד 2. בן עמי רוזנבוים - משרד עורך דין |
| החלטה | |
1 זוהי החלטה בבקשת הנתבעות למחיקת כתב התביעה המתוקן על הסף ולחילופין, למחיקת עילות מתוך כתב התביעה המתוקן.
2. לטענת הנתבעות, חרג התובע מההיתר שניתן לו לתיקון כתב התביעה כך שנכללו בכתב התביעה המתוקן, עילות נוספות שלא בא זכרן בבקשה.
לאחר עיון בחומר שבתיק בית הדין, אני דוחה בקשה זו. התובע הגיש בקשה מפורטת לתיקון כתב תביעה. ביום 28.6.12 אישר כב' הרשם סילוורה את תיקון התביעה. לא מצאתי כי התובע חרג מעילות הבקשה אשר אושרו על ידי כב' הרשם סילוורה. יצויין בנוסף, כי בית הדין לעבודה נוהג ביד רחבה בכל הקשור לתיקון כתבי טענות וגם בשל כך, אין מקום למחיקת סעיפים מכתב התביעה המתוקן.
3. טענה נוספת היא, כי לא קיימת יריבות עם הנתבעת 2.
מטיעוני הצדדים בענין זה עולה, כי קיימת גם מחלוקת עובדתית הטעונה בבירור בתביעה לגופא ועל כן, אין מקום בשלב זה למחוק את הנתבעת 2 מכתב התביעה.
4. מוסיפים הנתבעים וטוענים, כי יש למחוק את התביעה בשל אי גילוי עובדות מהותיות, השתק, מניעות וחוסר תום לב.
גם לענין זה, יש להידרש לחומר הראיות לצורך קביעות עובדתיות וזאת רק לאחר שמיעת התיק לגופו ומשכך, אין מקום למחיקה על הסף בגין טענות אלו.
5. טוענות הנתבעות, כי יש לסלק את התביעה לדמי הבראה על סף בשל כך שהתובע לא השלים שנת עבודה מלאה.
נוכח טענות התובע, כי עבד מהבית, הרי שגם בענין זה מדובר בטענות עובדתיות הטעונות הוכחה במהלך הדיון בתביעה עצמה.
6. טענה נוספת הינה, כי עילות התביעה לא כומתו.
מכתב התביעה המתוקן עולה, כי כל עילות התביעה כומתו למעט הטענה לעוגמת נפש ולפגיעה במוניטין. מדובר בעילות תביעה שככל הנראה נשארו לשיקול דעתו של בית הדין ועל כן, לא מצאתי עילה למחוק עילות אלו מכתב התביעה המתוקן.
7. טענה אחרונה בבקשה זו, הינה סילוק על הסף בהעדר סמכות עניינית בכל הקשור לתביעה לעוגמת נפש ופגיעה במוניטין.
התביעה לפיצוי עוגמת נפש הינה בגדר סמכותו של בית הדין. משכך, יש לראות גם את הטענה לפגיעה במוניטין כחלק מעילת התביעה לפיצוי בגין עוגמת נפש ועל כן, אין מקום לסילוק עילות תביעה אלו על הסף.
8. נוכח האמור, נדחית בקשת הנתבעות לסילוק התביעה או חלקים ממנה על הסף.
הוצאות הבקשה ילקחו בחשבון בעת מתן פסק הדין.
התיק הועבר להחלטתי לבקשה זו על ידי כב' הרשם סילוורה. משניתנה החלטתי, מוחזר התיק לכב' הרשם סילוורה להמשך ההליך.
ניתנה היום, י"ח שבט תשע"ג , ( 29 ינואר 2013 ), בהעדר הצדדים ותישלח אליהם. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
